dilluns, 16 de maig del 2011

22-M: Entrevista a Mònica Querol (PP)

  
Mònica Querol
PARTIT POPULAR (PP)
No és la primera vegada que es presenta com a candidata del PP. La il·lusió és la mateixa? 
O més. Si no tingués il·lusió difícilment em podria dedicar a això. La política municipal, més encara a l’oposició, és vocacional. Ho ben asseguro.

Quin balanç fa de la feina feta pel PP durant els últims 4 anys des de l’oposició? 
Crec que hem fet una bona tasca. Oposició ferma però constructiva. Aportant idees, propostes i coneixements. Denunciant allò amb el que no estem d’acord.
Què creu que ha estat el pitjor que s’ha fet durant aquesta última legislatura des de l’Ajuntament? I el millor? 
Hem perdut l’oportunitat d’aprovar definitivament el nou POUM que ens hagués permès avançar com ciutat i estar oberts a noves oportunitats. Hem perdut l’oportunitat de tenir Hospital propi tot i que durant vuit anys Generalitat i Ajuntament han estat socialistes. Però el pitjor... la incapacitat de gestionar la crisi des de l’àmbit local. Mentre ciutats properes tenen una taxa d’atur del 7%, a Rubí parlem, ja, del 21%. Fa anys que ho venim advertint, però els governs d’esquerres a Rubí no han volgut apostar per la inversió en I+D ni en l’activitat econòmica, ni per la formació. I ara hem de lamentar-nos de la taxa d’atur.

Vostès van votar a favor del POUM. S’imaginaven aquest final? 
No. Estem molt decebuts i ens sentim estafats, no només per l’equip redactor, sinó també per l’equip de govern. Cal depurar responsabilitats. Son 4 anys més perduts. 
Quins són els principals reptes del PP per a aquesta legislatura? 
Aportar fórmules per sortir-ne de la crisi i aplicar-les. La qual cosa passa necessàriament per fomentar l’activitat de les PYMES i els autònoms, que són qui genera llocs de treball, facilitant-los la seva activitat en comptes de posar-los pals a les rodes.

Ha ofert la possibilitat de fer un cafè amb vostè a casa dels rubinencs... se n’ha pres molts? 
Uns quants (eren aigües, je, je). Ha estat una experiència impressionant. Arribar a casa d’algu qui no coneixes, trucar a la porta i dir: -Hola, soc la Mònica Querol i ja estic aquí. I que aquella persona t’obri les portes de la seva intimitat. I escoltar en veu aliena i directa allò que imagines que passa però que no has copsat. (...) Penso seguir fent “cafès”. Tots n’hauríem de fer.
“Primer els de casa”. Alguns rubinencs consideren que estan fent una campanya xenòfoba, ho veu així? 
No. I et faré una pregunta hipotètica: el teu fill i el teu veí han esgotat l’atur, cap dels dos pot pagar el rebut de la llum, ni del gas, ni de l’aigua, tampoc atendre la hipoteca. I et demanen ajut. Només pots ajudar-ne un, perquè cobres la pensió mínima i tot just en tens per tu. A qui ajudaries?
Quines diferències i similituds hi ha entre el PP i PxC en matèria d’immigració? 
Nosaltres defensem una immigració legal i integrada i treballem per aconseguir-ho, com quan els nostres pares o avis van anar a França o Alemanya. Estem en ple desacord que els ajuts socials reverteixin sobre els immigrants que estan en situació irregular, perquè això fa que qui realment ho necessita i ha aixecat aquest país en quedi fora.  Com tampoc tolerarem que se segueixin donant ajuts socials a qui no respecta els nostres valors democràtics, com ara la igualtat de la dona. Fa anys que ho venim denunciant. Però no estem disposats a aconseguir-ho perseguint les persones. Confiem en la bona tasca de la policia i en la llei.
Vostès diuen al seu programa electoral que el PP treballarà perquè els pares i mares puguin triar l’escola dels seus fills i l’idioma. Creu que el castellà es troba perseguit a Rubí? 
Això s’hauria de preguntar a tots aquells comerços que han estat multats per rotular exclusivament en castellà a Rubí, o a aquells comerços que han estat comminats a afegir el català, sota amenaça. En qualsevol cas jo crec en la llibertat, si un vol rotular només en castellà, que ho faci, només en català, que ho faci. Si un vol tenir un bar només de fumadors, que ho faci. Tu i jo serem lliures d’escollir si volem anar-hi o no. Fugim de les imposicions. 
Vostès prometen feina pels rubinencs. Creu que realment des d’un Ajuntament es pot aconseguir reduir la taxa d’atur? 
El meu objectiu és la plena ocupació. Si no creies que és possible no seria objectiu prioritari.  
És Rubí una ciutat insegura? 
És una ciutat on cal apostar per un model policial que segueix sense estar definit. Tenim una immillorable plantilla de policia local amb la pitjor de les directrius polítiques, per incapacitat o indecisió. Això deixa Rubí en una situació de necessària millora.  
Quines actuacions tenen previstes per millorar la mobilitat a la ciutat (ponts i passeres, transport públic, bicicleta, aparcaments...)? 
Una ciutat dividida per una riera té dificultats de mobilitat afegides. Calen plataformes integrals per substituir els actuals ponts. Cal tendir cap al microbús en el transport públic, augmentant freqüències i línees. Cal incrementar l’aparcament. Cal modificar la vianalització del centre dirigint-la cap al casc històric, recuperant les artèries de la ciutat. I cal una ronda de circumval·lació.
S’ha d’aprimar l’estructura de l’Ajuntament? Què opina dels càrrecs de confiança? 
I tant. Començant pels càrrecs de confiança i les famílies pròpies i polítiques.
El PP mai ha estat al govern. Creu que enguany seran la peça clau?  
No m’agrada frivolitzar, però les sensacions no són dolentes.  
Si Mònica Querol no és la candidata més votada creu que algun partit podria trucar a la seva porta? Què els hi diria? 
Potser. Però per obtenir el nostre recolzament hauria d’acceptar les nostres propostes programàtiques, els nostres plantejaments econòmics com prioritat per generar ocupació i activitat econòmica, nous paràmetres en la distribució dels ajuts socials que reverteixin primer en els de casa, bilingüisme real i efectiu... Sense això no hi ha pacte possible.
Per què els rubinencs han de votar al Partit Popular de Rubí?  
Perquè som els únics que hem demostrat sobradament mentre vam estar al govern d’Espanya que sabem governar i activar l’economia. Perquè som l’única formació que no ha tingut responsabilitats de govern a la ciutat. I perquè comptem amb el millor equip per liderar Rubí, amb preparació, força, experiència, joventut, capacitat, coratge i entusiasme. En definitiva, cal un canvi, liderat per un gran equip, capaç de situar Rubí al mapa.
Quins resultats esperen obtenir? 
Mai faig travesses, però les sensacions son bones.

Moltes gràcies per la seva participació i molta sort.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Confien en la tasca de la policia i la llei però a l'hora de la retulació dels comerços o de fumar en els establiments comercials o d'altres espais on la llei regula que està prohibit no és tant oberta de ment, ni tant flexible? per mi és contradictòri... Recordi senyora Querol que també hi ha una llei que obliga a retular en castellà... i que també sancionen a un comerç si fa el seu retol exclusivament en àrab, en anglès o en úrdu.
El dia que demostrin que les ajudes són per a immigrants irregulars i que "els de casa" queden exclosos d'aquests ajuts potser me la prenc més en serio.

Anònim ha dit...

Quina es la diferencia entre PXC i PP, no ho ha dit. Simplement a repetit el discurs de PXC.
I perquè fa aquest discurs ara?, perquè no ho a fet abans??.
Hipocrita...

Anònim ha dit...

Sra Querol, si li dona temps, recordar-li que "Sí" en afirmació va amb accent.
Sí a la educación.... per exemple

Ja tenen un altre punt en comú amb PxC, les faltes d'ortografia, però les de PxC estan a la web i les seves penjades per tot el poble.

Anònim ha dit...

Aquesta senyora va deixar una feina al departament de producció d'una important empresa de Sant Cugat quan era una adolescent, per què, textualment, "no era una feina digne per ella". D'un dia per l'altre va marxar.

Per tant, tots els que treballeu/treballem en manufactures en el sector industrial, del que Rubí és majoritari, heu de saber que, als seus ulls, no teniu una feina "digne" i haurieu de tenir més aviat vergonya. De fet qualsevol feina on no es porti tratge i corbata o vestit jaqueta, deu ser indigne per ella.

I aquesta senyora preten governar a Rubi??

Anònim ha dit...

Aquest http://www.elmundo.es/elmundo/2011/05/16/barcelona/1305564041.html

És el PP de rubí, ep i ho diu el mundo e...

Anònim ha dit...

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/05/16/barcelona/1305564041.html

Anònim ha dit...

bé, no m'acaba de sortir l'enllaç, pero si busqueu al google pprubí xenofobia os sortirà una notícia d'ahir que no té desperdici!

Josep ha dit...

El link de El mundo funciona bé.
I a Catalunya Radio també he sentit que comentaven el mateix.

Jo també trobo que l'entrevista de Mónica Querol està plena de contradiccions:
"si un vol rotular només en castellà, que ho faci, només en català, que ho faci"
però en els seus cartells volen una "ciutat bilingüe".

Josep

Anònim ha dit...

Que estrany que ara tots els patits polítics volen aprimar l'administració i deixar de tenir càrrecs de confiança... quan en TOTA la legislatura els únics que ho han fet i proposat de debò han estat ACR. Ni dretes ni esquerres han fet res de tot això.... mentiders.

Anònim ha dit...

La mejor alcaldesa que tendría nunca el PP es Carmen García

Anònim ha dit...

calumines. Quan vaig acabar la carrera vaig estar treballant dos mesos a l'HP de Sant Cugat. I sempre n'estat molt orgullosa d'haver-ho fet. Mai me n'he amagat, al contrari, sempre ho poso d'exemple. Evidentment, tant aviat em va sortir feina d'allò que havia estudiat, Història, vaig deixar l'HP. Just dos mesos després d'acabar la carrera vaig començar a treballar en investigació vinculada a la revolució industrial a Barcelona.

Anònim ha dit...

las ayudas solo son para la gente de fuera, y espero y deseo que la monica tome cartas en el asunto
hay que sancionar a los comercios que rotulan en arabe o cualquier otra lengua no oficial en catalunya
los comerciantes arabes nunca han sido sancionados, por favor entre al trapo

Anònim ha dit...

Demagoga